Social

#trafic bucuresti #parcare neregulamentara #lege parcare neregulamentara

Masinile vor fi ridicate doar daca obtureaza traficul sau impiedica accesul in institutiile publice

Senatorii au adoptat tacit, marti, un proiect de lege care stipuleaza ca autovehiculele parcate in locuri nepermise vor fi ridicate si depozitate in locuri special amenajate doar daca deranjeaza circulatia, obtureaza traficul rutier sau accesul in institutiile publice.

In schimb, pentru parcarea neregulamentara in alta situatie se vor da amenzi.

Prin aceeasi lege se stabileste ca este interzista solicitarea de bani de catre firmele private care efectueaza servicii de ridicare, transport si depozitare a masinilor parcate neregulamentar.

In propunerea legislativa se mai prevede ca, in cazul in care, desi parcat intr-un spatiu public amenajat, autovehiculul stationeaza o perioada mai mare de 7 zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu sa fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmand a fi ridicat, transportat si depozitat.

Senatul este prima camera a Parlamentului care a aprobat aceasta lege. Proiectul urmeaza sa fie supus votului in Camera Deputatilor, care este for decizional.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea