Social

# coronavirus galati # coronavirus scoli # masca protectie

Masca, obligatorie in apropierea scolilor

Masca de protectie a devenit obligatorie in apropierea scolilor in judetul Galati. Noua masura a intrat in vigoare de luni, 5 octombrie, dupa ce numarul infectarilor cu coronavirus a crescut la nivelul unitatilor de invatamant.

Purtarea mastii de protectie devine obligatorie pe o raza de 100 de metri in jurul scolilor din judetul Galati, a decis Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, potrivit G4Media.ro.

„Avand in vedere cresterea numarului de infectari la nivelul unitatilor de invatamant din judetul Galati, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati a adoptat, prin hotarare urmatoarea masura: incepand cu data de 05.10.2020 purtarea mastii de protectie pe o raza de 100 m in jurul unitatilor de invatamant din judetul Galati, precum si in perimetrul acestora este obligatorie”, a anuntat institutia prefectului.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat vineri ca, in ultima saptamana, aproape 900 de imbolnaviri cu COVID-19 la copii au legatura cu scoala.
Masura vine dupa ce oficialii au remarcat in mai multe randuri ca la iesirea din scoli se aglomereaza parintii sau bunicii care-si asteapta copiii/nepotii la pranz, iar normele de distantare nu sunt respectate in unele cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea