Social

#masca obligatorie #masca de protectie #masca

Masca de protectie, din nou obligatorie in spatiile deschise? Cand ar putea intra in vigoare aceasta restrictia

Autoritatile sunt in alerta si se pregatesc intens pentru intampinarea valului patru al pandemiei de coronavirus. Raed Arafat, seful DSU, a explicat ce masuri ar putea fi luate in cazul in care numarul infectiilor cu covid vor exploda din nou. Vineri au fost aproape 1000 de cazuri, iar specialistii spun ca Romania se va confrunta cu un numar mare de infectii la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui octombrie.

 

“Sistemul restrictiilor inca exista, este in legislatie, nu a fost anulat. In momentul in care cresc incidentele se vor aplica regulile care sunt acum in hotararea de guvern pe incidente. Sunt masuri care automat se iau, nici nu trebuie sa mai revina la noi”, a spus Raed Arafat la B1 Tv. 

Seful DSU a declarat ca nu este exclus ca mastile de protectie sa fie din nou obligatorii in spatiile deschise.

„La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate sa excluda daca ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi si ceva la suta. Daca vedem ca este o crestere semnificativa care arata ca exista foarte multi infectati printre noi este posibil sa se ajunga la unele reguli pe martea mastii, unele macar in spatiile aglomerate, chiar daca esti in spatul public deschis, sa fie purtata masca. Asta nu pot sa o exclud, depinde de evolutie”, a mai precizat seful DSU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea