Social

#paste #masa #cost #pret #criza

Masa de Paste costa anul acesta 500 de lei

500 de lei – aceasta este suma aproximativa pe care o vor avea de platit romanii pentru masa de Paste . Se pare ca in tara noastra se simte criza economica si la la capitolul preturi, care in acest an nu mai sunt umflate ca in alti ani.

Un calcul simplu facut de reporterii de la Libertatea a aratat ca drobul de miel, un miel de zece kilograme, cateva mezeluri , legumele, vinul, pasca si cozonacul ii vor face pe romani sa scoata din portofel aproximativ 400 de lei de lei.

Daca la asta se mai adauga vinul nelipsit de pe masa de Pasti, bauturile spirtoase si cateva kilograme de fructe proaspete, lista de cumparaturi ajunge pe la un pret aproape 500 de lei.

O observatie importanta care se poate face privind la preturile existente in hipermarketuri , dar si in piete, este aceea ca desi in ultimii ani mancarea s-a scumpit aproape in fiecare sezon, in acest an, preturile sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Comerciantii spun ca aceasta masura, de a nu creste preturile in pragul Sarbatorilor se datoreaza pe de o parte crizei, dar si faptului ca clientii sunt mai pretentiosi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea