Social

Marul repara ce "strica" aspirina

Anumiti compusi din mar actioneaza pozitiv asupra stomacului, protejandu-l de ulcer si alte complicatii care pot aparea dupa un tratament cu aspirina, se arata in Jurnalul Britanic de Nutritie.

Daca rezultatele unor studii ulterioare vor ajunge la aceleasi concluzii, inseamna ca industria farmaceutica va dezvolta foarte repede suplimente pe baza de mar pentru imbunatatirea sanatatii gastrointestinale. De altfel, tendinta la nivel mondial este de a produce medicamente pe baza de extracte naturale, dupa ce medicina naturista si-a dovedit tot mai mult beneficiile in diverse afectiuni.

Cercetatorii au observat o imbunatatire cu 50 de procente a leziunilor stomacale provocate de aspirina, dupa ce subiectii au consumat extracte din mar. Beneficiile antioxidante ale marului au fost demonstrate si in alte studii clinice. Anumiti compusi ai acestui fruct au fost asociati cu imbunatatirea sanatatii inimii, prevenirea Alzheimer-ului sau chiar a cancerului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea