Social

#atentat Belgia #kamikaze bruxelles #atentat aeroport Bruxelles #explozii Bruxelles

Marturii din Infern: ”Peste tot erau cadavre decapitate”

Trupuri insangerate, cadavre decapitate, barbati si femei in lacrimi, aceasta este este imaginea lasata in urma de exploziile produse marti dimineata la aeroportul si metroul din Bruxelles.

„Un barbat a strigat ceva in araba, apoi s-a auzit o explozie puternica“, isi aminteste Alphonse Lyoura, un agent de securitate de la aeroport, citat de AFP. Mai tarziu, o a doua bomba a fost detonata. „Am ajutat cel putin 6-7 raniti. Era panica peste tot. Am vazut oameni plini de sange intinsi pe jos, care nu se miscau, iar altii care-si pierdusera membrele. Un barbat ramasese fara ambele picioare, iar un politist avea o mana schilodita“.

Belgianul David Crunelle, in varsta de 36 de ani, se pregatea sa plece spre Japonia. „S-au auzit doua explozie in terminalul de Plecari, la distanta de cateva secunde. Apoi totul a fost cufundat in bezna. Apoi, instant, lumea a inceput sa tipe si sa planga, in timp ce se indrepta spre iesire - calatorii din aeroport si angajatii companiilor aeriene - toti fugeau fara sa stie neaparat incotro“.

Declaratia lui Yassine Amrani, in varsta de 39 de ani, este de-a dreptul cutremuratoare: „Peste tot zaceau oameni fara cap. O femeie care tinea in brate un copil tipa «Unde-mi este copilul?!» I-am spus ca-l tine in brate, dar mi-a raspuns ca mai are unul, pe care nu il gaseste“.

Yassine a povestit ca prietenul lui a urcat la etajul 3, acolo unde a fost detonata bomba si de acolo a strigat la el sa nu urce pentru ca sunt morti peste tot. „Sangele se scurgea pe scari. Am incercat sa ajut pe cine am putut, de-aia sunt plin de sange“.

Zach Mouzoun, care a ajuns pe aeroportul Zaventem de la Geneva cu 10 minute inainte de prima explozie, a declarat ca cea de-a doua detonare a fost mai puternica si a dus la prabusirea tavanului si la spargerea tevilor. „A fost cumplit. Tavanul s-a prabusit, peste tot erau oameni raniti, sange si bagaje. Mergeam printre daramaturi, era ca o scena de razboi“.

„Am simtit suflul exploziei in tot corpul. Ne uitam unii la altii sa ne hotaram in ce directie sa fugim. Era instinctul ala care ne indemna sa plecam de acolo. Apoi am vazut oameni care alergau spre noi plangand“, a declarat o americanca.

“Ma indreptam spre check-in cand doua bombe au explodat. Nu mai vedeam nimic, totul se prabusea peste noi. Era un haos de nedescris“, a povestit si Jef Versele, in varsta de 40 de ani din Ghent, Belgia.

Jordy van Overmeir astepta sa-si ia bagajul dupa ce a aterizat din Bangkok, cand a auzit explozia. „Mi-am luat geanta si apoi am auzit o bubuitura. Initial, am crezut ca a cazut un troler. Apoi am vazut politisti alergand panicati si spunand ca a avut loc o explozie. in parcarea aeroportului am vazut o multime de oameni cu rani la nivelul capului, oameni speriati care plangeau, sange peste tot si geamuri sparte. Era o stare de panica: oamenii alergau, misunau peste tot politisti, ambulantele soseau la fata locului. Toti oamenii erau socati“.

Panica a fost si la metrou, acolo unde a avut loc o alta explozie Un jurnalist de la Associated Press a relatat ca a vazut mai multi oameni cu rani pe fata si cel putin doua persoane au fost luate de la metrou pe targa. Printre raniti se afla si Alexandre Brans, in varsta de 32 de ani. „Metroul plecase din statia Maelbeek, cand s-a auzit o explozie foarte puternica. Era panica peste tot. Erau multi oameni in metrou”, a povestit acesta.
 

Procurorii belgieni au confirmat ca atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigase, conform RTBF.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea