Social

#iarna #primavara #meteo #anm

Marti si miercuri revine iarna, spun meteorologii

Primavara se lasa asteptata si iarna va reveni in forta in urmatoarele doua zile, in toata tara, potrivit directorului ANM , Ion Sandu .

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie a explicat ca marti si miercuri va fi "iarna autentica", iar primavara va sosi dupa 10 martie.

"Pe 22 si 23, adica marti si miercuri, urmeaza doua zile de iarna autentica. Daca vantul se suprapune cu zapada, vom da o atentionare pentru partea de sud, Banat, Oltenia. Nu trebuie privita ca fiind complet rea vestea, pentru ca este nevoie in sud-est de un strat de zapada, pentru ca urmeaza, in 24-28 februarie, temperaturi destul de scazute, cu minus 18 grade la munte. In sud este la limita, noi ne asteptam la minus 8, minus 9 grade, sper sa nu fie sub minus 10 grade, si atunci stratul de zapada ar fi o protectie pentru culturi", a declarat seful ANM, citat de EVZ.ro.

Temperaturile scazute se vor mentine in toata tara pana pe 28 februarie si vor incepe sa creasca in perioada 1- 6 martie .

Directorul ANM spune ca daca vremea se incalzeste dupa 10 martie, cu temperaturi maxime de peste 10 grade, eventualele inundatii vor sosi in a doua jumatate a lunii martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea