Social

#trei ceasuri rele #marti 13 #superstitii #mituri

Marti, 13: mituri si superstitii despre ziua cu trei ceasuri rele

Astazi este marti, 13! Aceasta zi da firori pe spinarile multor persoane. Iar asta deoarecce superstitiile referitoare la ziua de marti si la numarul 13 au radacini adanci in societatea omeneasca. 

 

Simbolistica nefasta a zilei de marti pare sa fi fost data de faptul ca aceasta zi este considerata ziua zeului razboiului din mitologia greaca, Marte. De asemenea, exista mitul conform caruia Adam ar fi muscat din mar tot intr-o zi de marti.

Ziua de marti are trei ceasuri rele dupa o regula din astrologie. Astfel, martea trei ore sunt patronate de planeta Marte, planeta considerata malefica, iar cele trei ore sunt considerate si ele rele. In restul saptamanii, sunt doar doua ore guvernate de Marte.

Numarul 13 are parte de si mai multe mituri si superstitii devenind un adevarat bau-bau pentru multe persoane din intreaga lume. 

Cateva detalii legate de numarul 13 au amplificat teama oamenilor in privinta acestui numar: Antihristul este mentionat prima data in capitolul al 13-lea al Bibliei, cea de-a 13-a carte a Tarotului este Moartea, iar Iisus a fost cea de-a 13-a persoana la Cina cea de taina, inainte de a fi crucificat.

Teama de cifra 13 este atat de mare incat acest numar este evitat, in multe orase, in desemnarea unei adrese. Unele cladiri au etajul cu numarul 12 bis in loc de etajul 13, iar in avioanele multor companii nu exista nici un loc cu numarul 13 pentru pasageri.

Marti, 13. Supertitii de care multe persoane tin cont

Persoanele superstitioase au o serie de tabieturi care sa le fereasca de ceasurile rele din ziua de marti, 13. Iata ce se spune despre aceasta zi si ce nu ar trebui sa faci atunci:

1. Daca un copil se naste intr-o zi de marti 13, el va avea toata viata ghinion si va muri tanar.

2. Nu trebuie sa te casatoresti intr-o zi de marti 13, deoarece casnicia ta va esua.

3. Nu trebuie sa porti haine de culoare neagra in ziua de marti 13, altfel vei purta doliu in curand.

4. Nu trebuie sa te tunzi in aceasta zi, altfel cineva din familia ta va muri.

5. Nu te muta intr-o casa noua intr-o astfel de zi, altfel vei avea ghinion.

6. Daca 13 persoane stau la o masa intr-o astfel de zi, una dintre ele se va imbolnavi.

7. Daca 13 oameni se afla intr-o incapere, cea care sta in dreptul oglinzii va muri.

FOTO: earthsky.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea