Social

#probleme cuplu #viata de cuplu #stres casatorie #studiu probleme casatorie

De ce nu trebuie sa te casatoresti! Rezultatele unui studiu surprinzator

Reprosurile constante si disputele din cuplu sunt factori de stres cronic, sustin cercetatorii americani. Desi studiile anterioare aratasera ca oamenii casatoriti sunt, in general, mai fericiti si mai sanatosi decat celibatarii, ei au constatat ca si viata in doi poate fi la fel de grea.

Americanii de la Universitatea Wisconsin-Madison au analizat vreme de 11 ani vietile mai multor cupluri si au reusit sa puna sub semnul intrebarii numeroasele cercetari din deceniile precedente care au asociat singuratatea cu stresul social de lunga durata.

In al 11-lea an de la debutul cercetarii, voluntariilor le-au fost testate reactiile emotionale, test care masura viteza cu care acestia isi reveneau dupa o experienta negativa. Testul, folosit adeseori pentru a cuantifica gradul de depresie, monitorizeaza muschiul "corrugator supercilii", care ii face pe oameni sa se incrunte. Participantilor le-au fost aratate un numar de 90 de fotografii care prezentau experiente negative, neutre si pozitive.

Voluntarii care au raportat un nivel ridicat de tensiune in viata de cuplu au reactionat mult mai putin la imaginile pozitive, afirma autorii acestui studiu, publicat in Jounal of Psycophysiology.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea