Social

#Marina Ovsiannikova arestata #Marina Ovsiannikova #razboi rusia ucraina #proteste

Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a spus adevarul despre razboi, a fost arestata

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a devenit celebra in toata lumea dupa ce a protestat impotriva razboiului in timpul stirilor care erau transmise in direct, a fost arestata.

 

Jurnalista a dat dovada de un curaj iesit din comun, mai ales ca are acasa doi copii. Aceasta nu a putut sa ramana indiferenta, stiind ca risca sa fie arestata. Cu toate acestea, Marina a aparut in direct, in timpul unei emisiuni de stiri de la cea mai urmarita televiziune din Rusia,  cu o pancarta, criticand ofensiva Moscovei in Ucraina.

La patru luni de la eveniment, Marina a fost arestata si, potrivit surselor din anturaj, nu se stie unde se afla.

Nu exista nicio declaratie oficiala privind motivele arestarii, insa, potrivit informatiilor, Marina ar fi fost arestata dupa ce in urma cu doar cateva zile ar fi protestat langa Kremlin impotriva razboiului din Ucraina si a presedintelui Vladimir Putin.   

"Marina a fost arestata. Nu exista informatii despre locul in care se afla", se arata intr-un mesaj postat pe contul Telegram de anturajul jurnalistei. Mesajul este insotit de trei fotografii in care se vede ca Marina este oprita de politisti in timp ce se deplaseaza cu bicicleta si urcata intr-o duba alba. 

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat arestare, dar sustine ca nu stie unde este tinuta clienta sa. 

"Presupun ca are legatura intr-un fel sau altul cu actul sau de protest", a spus avocatul. 

Marina a publocat vineri, pe Telegram, imagini in care apare langa Kremlin, cu o pancarta in care il numeste pe Putin “ucigas”. Protestul era impotriva uciderii copiilor ucraineni de catre Rusia. 

Jurnalista risca acum urmarirea penala pentru publicarea de "informatii false" si "denigrarea" armatei, dar si pedeapsa cu inchisoarea.

UPDATE!

Din fericire, jurnalista a fost eliberata la cateva ore dupa arestare, informeaza AFP si Reuters. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea