Social

#propaganda rusa #jurnalista rusa #dezvaluiri #Marina Ovsiannikova

Marina Ovsiannikova: “Jumatate din rusi sunt spalati pe creier de propaganda”. Ce spune jurnalista despre propaganda rusa

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a dat dovada de un curaj iesit din comun, protestand in timpul unei emisiuni de stiri ce era transmisa in direct, a fost eliberata de politie dupa interogatorii lungi. In prezent este cercetata pentru gestul comis si risca intre 5 si 15 ani de inchisoare.

Marina este mama a doi copii. Aceasta a declarat ca in pezent se afla a prietenii ei, departe de copii, si spera sa nu fie acuzata penal.  

Jurnalista a devenit celebra dupa ce a afisat un mesaj anti-razboi in timpul emisiunii de stiri transmisa de o televiziune a propagandei rusesti.

Intervievata de jurnalistii CNN dupa ce a fost eliberata, Marina Ovsiannikova a facut o descriere tulburatoare a populatiei ruse: “Jumatate dintre rusi sunt spalati pe creier”.

Ovsiannikova a explicat  pentru CNN ca este greu de inteles pentru cei din occident cat este de eficienta propaganda rusa. Mai mult, jurnalista sustine ca pana si mama ei repeta frazele care i se repeta obsesiv la televizor si la radio.

„Societatea in Rusia e impartita in doua: jumatate sprijina razboiul, cealalta jumatate nu. Cei care sprijina razboiul se uita la televiziunile de stat. Propaganda de stat le-a spalat creierele, pentru ca propaganda de stat lucreaza de dimineata pana seara. (...) Am vrut sa arat lumii ca majoritatea rusilor sunt impotriva razboiului si ca chiar daca cred ce spune propaganda, sunt pacifisti, urasc razboiul. In Rusia toata lumea e speriata de ce se intampla, e confuza. Viata ni s-a schimbat peste noapte, rusii sunt chiar speriati de ce se intampla si chipurile lor arata teama si confuzie”, a afirmat aceasta la CNN, potrivit News.ro.

Marina a mai povestit ca “intelege pefect” prin ce trec ucrainenii, deoarece ea a trait in Cecenia si se afla in Groznai cand au atacat rusii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea