Social

#migratii #indundatii new york #marile metropole ale lumii #inundatii #incalzire globala

Marile metropole ale lumii vor ajunge sub ape! Incalzirea globala, efecte devastatoare

Incalzirea globala isi pune deja amprenta asupra vietii noastre zilnice. Insa schimbarile bruste de temperatura si fenomenele meteo extreme sunt doar inceputul a ceea ce va urma!

 

Cresterea temperaturii medii cu inca un grad Celsius va duce la topirea calotei glaciare si la ridicarea nivelului apelor marilor si oceanelor cu 2,5 metri.Iar acest lucru este foarte aproape sa se intample.

In acelasi timp, cresterea temperaturilor medii cu trei grade va duce la ridicarea nivelului marilor si oceanelor cu 6,5 metri, potrivit Science Alert.

Cercetatorii atrag atentia ca topirea completa a ghetarilor din Antarctica ar ridica nivelul oceanelor cu 58 de metri.

Odata ce incalzirea globala trece pragul de 6 grade Celsius, dinamica se schimba, iar gheata se va topi mai repede si la suprafata.

Acest proces a creat deja rauri formate din topirea ghetii in Groenlanda, care a pierdut peste 500 de miliarde de tone de gheata doar anul trecut.

Cresterea nivelului marii va afecta marile metropole ale lumii, aflate in zona de coasta, dar si alte orase si asezari aflate in aceste zone. Prin urmare, orase precum New York, Miami sau Mumbai vor fi intens afectate de inundatii si paralizate. Cresterea nivelului marilor si oceanelor va duce la migratia a sute de milioane de oameni, din toate colturile lumii.

In mod normal, aceste schimbari ar trebui sa aiba loc de-a lungul a sute pana la mii de ani. Insa din cauza emisiilor de gaze cu efect de sera provocate de om, topirea ghetarilor va fi accelerata si se va produce in numai cateva decenii, arata un studiu publicat in revista Nature, citat de stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea