Social

#salariu mediu brut #marian sarbu #majorare salariu minim

Marian Sarbu: Salariul minim ar putea depasi 870 lei in 2010

Salariul minim va fi majorat la 600 de lei din 1 ianuarie 2009 si ar putea depasi, in ianuarie 2010, cu peste 20% nivelul stabilit de fostul guvern cu sindicatele, de 730 lei, daca Romania trece cu bine de criza economica.

La nivelul indicat de Marian Sarbu , salariul minim pe economie ar putea ajunge la aproximativ 870 lei din ianuarie 2010.

"Salariul minim va creste la 600 de lei incepand cu 1 ianuarie 2009, in pofida faptului ca aceasta data nu este prevazuta in noul proiect de guvernare al PD-L si PSD, pentru ca nu cred ca aceasa masura ar putea avea un impact negativ asupra economiei, ci, din contra, va creste incasarile la bugetul asigurarilor sociale, prin atragerea salariatilor care lucreaza in zona gri a economiei", a declarat luni, a declarat ministrul validat pentru Ministerul Muncii, citat de NewsIn.

Potrivit protocolului semnat in iulie intre sindicate si Guvern, salariul minim urma sa ajunga la 730 lei in ianuarie 2010. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea