Social

# margarina interzisa prin lege # margarina interzisa #margarina

Margarina, interzisa in Romania daca proiectul de lege va fi adoptat

Margarina, una dintre cele mai apreciate, dar in acelasi timp cele mai nocive alimente de pe piata, ar putea fi interzisa in Romania. Cel putin asta prevede un nou proiect de lege care are ca scop limitarea continutului de acizi grasi trans din produsele alimentare, incepand de anul viitor.

Margarina ar putea fi interzisa in Romania, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege initiat de senatorul USR Adrian Weiner privind limitarea continutului de acizi grasi trans in produsele alimentare destinate consumului uman. Daca va fi adoptat, noul proiect de lege va intra in vigoare de la 1 aprilie 2021.

Margarina, interzisa in Romania! De ce este periculoasa pentru sanatate

Margarina contine o multime de acizi grasi si uleiuri care dauneaza sanatatii organismului, motiv pentru care ar putea fi interzisa de anul viitor. Weiner a spus ca exista o solutie pentru a nu fi eliminata de pe piata.

„Daca se folosesc alte tipuri de uleiuri, nu. Asta obliga legea, de fapt. Acizii trans sa fie inlocuiti cu alte tipuri de uleiuri care sunt ok pentru sanatate”, a spus medicul Adrian Weiner potrivit fanatik.ro.

„E un pas important, asteptat de foarte mult timp. De cel putin trei ani de zile, legea sta prin sertare. Este un pas mare spre civilizatia alimentara in Romania.

Dupa cum stiu, acizii grasi trans sunt cei mai toxici macronutrienti la adresa vaselor de sange. Estimarile arata ca intre 3.000 si 5.000 de romani mor anual strict din cauza riscului nutritional suplimentar inclus de acizii trans.

Eu cred ca e cea mai importanta initiativa in medicina preventiva din acest mandat parlamentar. Ma bucur foarte mult pentru aceasta lege.

Si sper acelasi lucru si cu legea in ceea ce priveste reglementare tutunului si cu accizarea excesului de zaharuri din bauturile racoritoare si toate initiativele in zona preventiva care ar influenta masiv in bine sanatatea publica”, a mai spus Adrian Weinmer.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea