Social

#castigatori cannes #alexandra lungu # premii cannes # festival cannes

Marele premiu de la Cannes, adjudecat de un film cu romanca Alexandra Lungu

Lungmetrajul "Le Meraviglie", de Alice Rohrwacher, în care tânăra româncă Alexandra Lungu deţine rolul principal, a fost recompensat, sâmbătă, cu marele premiu al juriului la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

Într-un sat din Umbria (Italia), vara este pe sfârşit. Gelsomina, interpretată de Alexandra Lungu, trăieşte alături de părinţi şi de trei surori mai mici într-o fermă, unde se ocupă de apicultură. Fetele sunt ţinute voluntar la distanţă de restul lumii de tatăl lor, care cultivă un raport privilegiat cu natura.

Însă viaţa familiei va fi tulburată de sosirea lui Martin, un tânăr infractor pe care îl găzduiesc în cadrul unui program de reintegrare în societate, dar şi de filmările unui joc televizat care au loc în regiune. În film, o coproducţie Italia-Elveţia-Germania, joacă, printre alţii, Monica Bellucci, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher şi Sabine Timoteo, relateaza Mediafax.

Alexandra Lungu are 13 ani, este din Vrancea şi se află la prima sa apariţie într-un film. Locuieşte cu familia sa în Italia din 2006. Este la primul sau rol, iar intreaga distributie a filmului a indragit-o, fapt ce se vede si din fotografiile facute la gala, unde Alexandra apare cel mai des alaturi de Monica Bellucci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea