Social

Maree galbena impotriva taximetriei la negru

Ieri, in Capitala, 4.000 de taximetristi au participat la un mars de protest. Astfel de actiuni au avut loc ieri in mai multe orase din tara.

Taximetristii spun ca exista un numar mare de soferi fara atestat, care le strica piata. La ce bun sa cheltuim milioane de lei pentru atestare , cand altii dau cota-parte cine stie unde si practica taximetria fara nici o autorizatie?, se intreba A.T., unul din taximetristii firmei Cristaxi din Capitala.

El mai spune ca cei fara autorizatie nu au nici un fel de tarif afisat, trag tepe clientilor naivi, dar, cu toate acestea, nimeni nu-i trage la raspundere. Avem probleme si cu cei care au tarifele de 80.000 de kilometri. Sunt zone in care noi, cei cu tarife normale, suntem pur si simplu dati la o parte si amendati pentru cine stie ce li se nazare unora, in timp ce ei sunt chiar protejati.

Ma refer la zonele ultracentrale, gen Victoriei, Magheru, unde foarte rar veti gasi taximetre cu tarif normal, a mai afirmat taximetristul citat. De asemenea, o alta nemultumire e legata de procedurile birocratice de eliberare a licentelor. Am colegi care si-au depus cererea inca de anul trecut si nimeni nu i-a bagat in seama.

Am si colegi care au impins undeva, ceva, si in cateva zile au primit licenta. Sunt multe de povestit despre problemele noastre, dar de cate ori incercam sa ridicam problemele in cadru organizat, ni se spunea ca sunt alte prioritati. Ei bine, acum am decis sa le aratam ca putem si noi sa devenim o prioritate, a afirmat Vasile Sugau, din cadrul companiei de taximetre Mondial.

Taximetristii mai cer sa nu fie introdusa cartea verde de la 1 ianuarie 2007, sa fie eliminata viza anuala, iar atestatele de taxi sa fie recunoscute timp de 5 ani.

De cealalta parte, imaginea taximetristilor este si ea stirbita in special de cei din zona Garii de Nord, care, sub pretextul ca tocmai li s-a defectat aparatul de taxare, percep tarife prohibite, desi sunt masini pe firma.

Mi-a cerut de la Gara de Nord pana la Mall Vitan 500.000 de lei. Cand i-am spus ca e prea mult, a inceput sa ma injure, ca sunt zgarcit si ca ma uit la 500.000. Normal ca ma uit. Culmea e ca alti taximetristi de la firme concurente ii tineau isonul.

Cat despre marele lor protest, faceti un calcul: din 8000 de taxiuri, cate sunt in Bucuresti, doar 500 au participat. Asta inseamna nici 10 la suta. Asa incat nu stiu cat de relevant e ceea ce vor ei, a afirmat Dan Rizea, unul din cei care nu erau de acord cu protestul taximetristilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea