Social

#bulgari #marea britanie #romani #taxa #imigranti #card de identitate #rezidenti UE

Marea Britanie va introduce buletine contracost pentru imigrantii UE

Ministerul de Interne din Marea Britanie a anuntat ca in acest an va introduce o taxa in valoare de 55 de lire sterline pentru toti imigrantii din Uniunea Europeana care vor solicita eliberarea unui card de identitate. Londra vrea astfel sa oblige cetatenii europeni rezidenti in Marea Britanie sa solicite un card de identitate.

Introducerea unui astfel de program ii vizeaza in special pe romanii si bulgarii care ajung la munca in Marea Britanie. Astfel, orice cetatean european care intentioneaza sa ramana pe teritoriul Marii Britanii mai mult de trei luni este nevoit sa solicite un card european de resedinta. Acest card ii ofera accesul la serviciile publice si la ajutoarele sociale.

Insa, potrivit legislatiei europene, un astfel de demers nu se aplica obligatoriu doar cetatenilor romani si bulgari, care vor obtine acces pe piata muncii din UE din 2014, ci tuturor rezidentilor UE.

Sursa foto: //www.dartur.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea