Social

#romania #marea britanie #bulgaria #imigranti

Marea Britanie ia noi masuri dure impotriva imigrantilor din Romania si Bulgaria

David Cameron, premierul Marii Britanii, a anuntat, marti seara, ca Regatul Unit va lua masuri dure fata de "turismul pentru beneficii sociale", sustinand ca imigrantii din cadrul UE nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat.

In acest sens, autoritatile britanice vor inaspri regulile de acordare a ajutoarelor de somaj si vor limita accesul la locuintele sociale.

Totodata, Cameron a declarat britanicii sunt "profund ingrijorati" de nivelul imigratiei cetatenilor din Romania si Bulgaria.

De asemenea, premierul britanic a pus sub semnul intrebarii si principiul libertatii de circulatie in cadrul Uniunii Europene, sustinand ca acest drept nu poate fi "neconditionat".

Imigrantii romani si bulgari au suportat restrictii pe piata muncii din Marea Britanie inca de la aderarea lor in UE, in 2007, insa aceste masuri au fost temporare si vor expira la sfarsitul acestui an.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea