Social

#marea britanie #pensionare din oficiu #varsta limita

Marea Britanie desfiinteaza pensionarea din oficiu

Guvernul britanic va desfiinta pensionarea din oficiu, care in prezent este impusa la varsta de 65 de ani , scrie realitatea.net.

" Varsta de pensionare trebuie sa fie o alegere si nu o obligatie", a declarat Edward Davey, secretarul de stat al relatiilor profesionale, citat de Agerpres.

Executivul britanic a confirmat ca, in urma unei consultari lansate in vara lui 2010, angajatorul nu mai poate constrange salariatul sa se pensioneze la implinirea varstei de 65 de ani.  Masura urmeaza sa se aplice treptat, intre 6 aprilie si 1 octombrie.

Masura face parte dintr-o reforma a sistemului de pensionari prin care se doreste accelerarea programului intocmit de precedentul guvern laburist, de a majora varsta legala de pensionare .

Actualul guvern condus de premierul conservator David Cameron a anuntat in toamna anului trecut ca in 2020 varsta legala de pensionare va fi de 66 de ani, atat la barbati, cat si pentru femei.

In prezent, barbatii din Marea Britanie se pensioneaza la varsta de 65 de ani, iar femeile la 60 de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea