Social

# marcaj 925 #argint #bijuterii

Marcajul 925 pentru bijuterii argint

 In acest articol iti vom explica ce inseamna marcajul 925 pentru argint si cum iti dai seama daca o bijuterie este sau nu din argint. Ce reprezinta marcajul pentru argint?

Cu siguranta ca ai observat ca bijuteriile de argint au un anumit marcaj inscriptionat pe ele. Argintul in forma sa pura, este un metal foarte maleabil si are nevoie sa fie combinat cu alte tipuri de metale pentru a putea lua forma dorita. Marcajul este pus in functie de greutatea si puritatea argintului din bijuterie.

Argintul 925 este cunoscut ca fiind marcajul ideal atunci cand achizitionam o bijuterie din argint.

Exista si bijuterii cu un marcaj mai mic decat 925. Acest lucru nu inseamna neaparat o proasta calitate a produsului, ci doar faptul ca  contine un procent mai mic de argint in componenta sa.

Marcajele internationale pentru bijuteriile din argint

Cele mai cunoscute marcaje folosite la nivel international pentru bijuteriile din argint sunt 800, 900 si 925. Indiferent de unde alegi sa achizitionezi astfel de bijuterii argint , este important ca aceasta sa fie marcata cu unul dintre acestenumere sau cu marcajul “Sterling” sau “SS” pentru cele din categoria 925.

Orice alte marcaje fost folosite mai degraba pentru fabricarea tacamurilor, cum este de exemplu marcajul 830 sau pentru producerea monedelor de colectie, cum este marcajul 999, adica “argintul fin”, cu o puritate de 99.9%.

Daca este vorba despre bratari argint sau alte bijuterii mai vechi, este posibil sa regasesti tara sau orasul lor de provenienta, destinatia si anul in care au fost produse. Poti merge cu o astfel de bijuterie la un expert pentru a afla detalii mai amanuntite despre valoarea lor.

Cum sa iti dai seama daca o bijuterie este facuta din argint  

Exista mai multe metode prin care iti poti da seama daca o bijuterie este intr-adevar realizata din argint sau nu.

In cazul unei bijuterii precum un charm argint care depaseste 2 grame, te poti uita dupa simbolul producatorului care trebuie sa fie inregistrat oficial de ANPC.

O alta metoda de testare ar fi sa utilizezi un magnet. Falsificatorii de bijuterii utilizeaza adesea fierul in compozitia materialului. Bijuteriile autentice nu trebuie sa atraga magnetul; 

Poti incerca sa freci bijuteria de o coala alba de hartie. Daca aceasta se innegreste, inseamna ca bijuteria este autentica. In schimb, bijuteriile care sunt doar placate cu argint nu vor lasa astfel de pete.

Pentru ca argintul este metalul cu cea mai mare conductibilitate termica dintre toate, poti testa autenticitatea sa cu ajutorul unui cub de gheata. Acesta ar trebui sa se topeasca foarte repede daca bijuteria contine intr-adevar o cantitate de peste 90% de argint;

Daca vrei sa te asiguri ca bijuteriile deja achizitionate sunt din argint, poti cumpara un kit special pentru acest scop, care te va ajuta sa identifici aproape instant materialul din care sunt confectionate;

Nu in ultimul rand, poti incerca sa iti testezi bijuteriile cu ajutorulbicarbonatului de sodiu. Este suficient sa le lasi putina vreme intr-un pahar cu apa si bicarbonat, iar daca bijuteriile revin la forma lor initiala dupa acest proces, inseamna ca sunt autentice. Bijuteriile “false” se vor innegri iremediabil, in schimb.

Speram ca aceste informatii sa iti fie de folos si sa te ajute sa identifici cu exactitate calitatea bijuteriilor atunci cand vrei sa iti imbogatesti colectia.

FOTO: freestufffinder.com, www.adweek.com, alibaba.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea