Social

Mancarea gatita in exces nu e sanatoasa

Legumele si fructele sunt mult mai bune pentru organism proaspete decat gatite, eliminand riscul cresterii in greutate. Desi traditia romaneasca pune mare pret pe mancarea gatita, specialistii spun cu totul altceva. Pe cat posibil, este indicat ca alimentele sa fie consumate intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala. „Legumele si fructele ar trebui preparate cu interventii minime: timp de fierbere mai redus, o expunere la cuptor mai mica. O buna parte din vitamine, mai ales, se degradeaza prin preparare termica”, spune doctorul Eduard Adamescu, medic specialist diabet zaharat , nutritie si boli metabolice, la Cabinetul de Diabet Zaharat si Obezitate „ Calea Mosilor ” din Capitala. Morcovul fiert, interzis diabeticilor La putin timp dupa o masa gatita bogata in legume (deci in zahar), nivelul glucozei si al insulinei creste mult mai mult decat daca ai fi mancat aceleasi alimente cu acelasi continut de zaharuri, insa proaspete. (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea