Social

#fast-food #mancare #dependenta #studiu

Mancarea fast-food da dependenta

Mancarea de tip fast-food si cea care contine sare, zahar si grasimi din abundenta dau dependenta. Un studiu al cercetatorilor americani arata faptul ca aceste mancaruri contin substante care dau sentimentul de fericire, asemeni drogurilor.

Experimentul care a vrut sa determine daca mancarea de tip fast- food poate sa creeze dependenta a constat in experimente facute pe sobolani . Cercetatorii au impartit sobolanii in trei grupuri -  unul care mananca sanatos, unul care are voie la putin fast-food si un al treilea care poate manca fast-food oricat doreste, dupa cum noteaza Realitatea.net.

Concluziile oferite de doctorul Paul Kenny, cel care a condus experimentul, au aratat faptul ca sobolanii care nu au avut limitari au mancat tot fast food -ul gasit in calea lor. "Pierzi controlul. Este semnul dependentei", a declarat dr. Kenny pentru ziarul american Telegraph.

In plus, cercetatorii au aflat ca sobolanii au avut nevoie de mai multa hrana de tip fast-food daca li s-a stimulat electronic partea creierului care contine terminatiile nervoase responsabile cu sentimentul de placere. Altfel spus, consumul de mancare de tip fast-food da sentimentul de fericire, asemeni drogurilor.

 

Citeste si:

McDonald's si KFC, pusi la zid

ANPC vrea sa interzica reclamele cu junk-food

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea