Social

#tripleti #alocatie #proces

Mama tripletilor a castigat procesul cu statul la Curtea Suprema

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat castig de cauza pentru a doua oara Ionelei Danciu, care a cerut indemnizatie de crestere pentru fiecare dintre tripletii sai.

Procesul castigat initial in defavoarea statului, a fost intors la Curtea de Apel Alba Iulia, pe motiv ca Guvernul nu a fost citat in proces.

Pe 25 martie, a fost admisa exceptia de nelegalitate invocata de Ionela Danciu in contradictoriu cu Guvernul Romaniei si Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Alba. Curtea de Apel a constatat apoi nelegalitatea dispozitiilor articolului 3 alineatul 1 din Hotararea Guvernului nr. 1025/2006 care prevede ca indemnizatia lunara se raporteaza la numarul de copii nascuti si nu la numarul de nasteri , informeaza Realitatea.net.

Recursurile inaintate de Guvernul Romania si de Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Alba au fost respinse astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie printr-o decizie irevocabila, dar poate fi atacata prin cai extraordinare, contestatia in anulare si revizuirea.

"M-au sunat din tara persoane care erau in aceeasi situatie si am hotarat sa ne intalnim la Bucuresti. Copiii nostrii nu au nevoie doar de o singura alocatie. Nu am cerut nimic in plus, vrem doar drepturile noastre, alocatiile noastre" a declarat tatal tripletilor, dupa prima actiune in instanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea