Social

Mama Indiggo a incercat sa puna pile

Violeta Modorcea, mama gemenelor Indiggo, a dat telefoane juratilor de la Eurovision, in dupa-amiaza de dinaintea finalei nationale, incercand sa-i influenteze.




Scandalul si tipetele gemenelor Modorcea nu s-au incheiat duminica seara, cand selectia nationala pentru Eurovision a luat sfarsit. Taraboiul a continuat si in zilele de dupa, cand fetele, insotite de mama lor, au aparut la mai multe posturi tv si au contestat decizia juriului, s-au plans de sistemul de televoting si l-au amenintat pe Maruta cu judecata. Acum toate presiunile facute se intorc impotriva lor.



NU M-AU IMPRESIONAT

Compozitorul Cristian Faur a fost unul dintre membrii comisiei de jurizare care a hotarat cine ne va reprezenta tara la Eurovision, in perioada 18 - 20 mai, la Atena, capitala Greciei. Avand in vedere succesul pe care l-a inregistrat anul trecut cu melodia "Let me try", interpretata de Luminita Anghel si Sistem, care a ocupat locul trei la Kiev - orasul in care s-a desfasurat concursul international anul trecut - nu multi sunt cei care ii pot contesta competenta. Compozitorul ne-a declarat ca Violeta Modorcea l-a sunat chiar in ziua finalei, duminica, in jurul orei 16.00. "Nu am de ce sa ma ascund",
ne-a spus Faur. "Am fost mirat sa o aud la telefon, pentru ca nu mai vorbisem cu ea pana atunci si nu stiam de unde are numarul meu. A incercat sa imi explice cat de bune sunt fetelei ei. Se vede ca nu m-a impresionat convorbirea. Nu le-am dat nici un punct", a continuat compozitorul.



PRESIUNI

Nu este prima oara cand s-a spus ca gemenele Indiggo au facut presiuni ca sa mai castige cate un punct. Chiar in seara finalei nationale Eurovision, Catalin Maruta a intrebat-o pe Violeta Modorcea, in direct, daca l-a contactat pe Tudor Giurgiu, directorul Televiziunii Nationale. Raspunsul a fost afirmativ, dar Modorcea s-a codit apoi, spunand ca era vorba despre un interviu pe care ea dorea sa il aranjeze cu cei de la Bild. Ca in nici un caz nu a incercat sa exercite presiuni asupra directorului. Surse din TVR ne-au asigurat insa ca, intr-adevar, Violeta Modorcea se afla in curtea televiziunii publice cu doar cateva zile inainte de finala.



AU FALSAT

In ceea ce priveste piesa si interpretarea Mihaelei si Gabrielei, Faur este destul de transant: "Nu aveau cum sa castige. Piesa era de gradinita, nu avea structura de Eurovision". De aceeasi parere este si Ionel Tudor , un alt membru al juriului si cunoscut compozitor: "Nu trebuia sa se creada castigatoare doar pentru ca aveau o piesa compusa de un neamt. In orice caz, au falsat si asta s-a auzit. Nu este doar problema lor, ci a multor tineri solisti".



NE-AU SABOTAT

Violeta Modorcea, mama gemenelor, ne-a declarat ca este foarte nemultumita de toata organizarea. Dar, mai mult de atat, nu mai recunoaste ca l-a amenintat pe Catalin Maruta cu un proces, desi declaratia a fost facuta in direct luni seara, la emisiunea "Zau Adriana Prigoana", la Alfa Tv. "Nu am zis ca il dau in judecata, dar consider ca poarta o mare parte din vina. A fost nesimtit. Din cauza ca el a declansat un climat nepotrivit, fetele nu au mai fost votate". Iar ieri Violeta Modorcea, profesoara de Limba si Literatura Romana la Liceul Lazar din Bucuresti, a intrat in direct prin telefon la emisiunea "Dimineata dementa" unde a declarat ca, pe viitor, publicul n-ar trebui lasat sa voteze pentru ca nu are cultura muzicala.



GATA DE SACRIFICIU

L-am contactat si pe Catalin sa ne spuna cat este de ingrijorat de amenintarile fetelor de la Indiggo. Destul de relaxat, prezentatorul ne-a raspuns: "Sunt mandru! Si sunt gata sa ma sacrific pe altarul TVR pentru aceasta problema. Promit sa lupt in continuare pentru apararea valorilor nationale".



JURIUL ASALTAT

Nici unul dintre concurenti nu are voie sa ia legatura cu membrii juriului in seara desfasurarii finalei. O regula pe care mama gemenelor a incalcat-o duminica seara. Enervata de faptul ca nu poate sa trimita nici un sms, Violeta Modorcea a dat navala in camera in care se aflau juratii. "Normal ca nu avea voie sa intre", ne-a spus Cristian Faur. "E bine totusi ca nu avea nici o arma la ea", a glumit compozitorul. "A venit si una dintre fetele ei, nu stiu care, sa ne spuna ca nu merge televotingul". Chiar daca au intrat peste juriu, tot nu au rezolvat nimic. Nu de alta, dar votul juratilor nu a avut in nici un an vreo legatura cu rezultatul televotingului, fiind doua note separate, si adunate la final. Ba, mai mult de atat, juriul nu trebuie sa stie care sunt preferatii publicului pana cand nu-si declara notarea concurentilor.



BILD PUBLICA SCANDALUL

Publicatia germana Bild, ridicata in slavi de Violeta Modorcea, nu a ratat ocazia de a descrie scandalul de la Bucuresti. Nemtii au povestit cu lux de amanunte reactiile Violetei - cand a lipit telefonul de urechea lui Catalin Maruta sa-i arate ca suna mereu ocupat, dar si cum ameninta: "Il voi contacta pe presedinte si pe ministrul Culturii". Articolul din Bild se termina cu declaratia lui Dieter Bohlen, compozitorul piesei "Be my boyfreind", cu care au participat fetele Indiggo, care spune: "Gemenele m-au dezamagit. Eram sigur ca nu vor castiga".



ROMANTA LUI DIETER

Am intrebat-o pe Violeta, mama gemenelor, ce parere are despre interviul pe care compozitorul Dieter Bohlen l-a acordat publicatiei germane Bild, in care spune ca a fost asaltat cu mail-uri de catre fete si ca apoi s-au prezentat, pe nepusa masa, la usa lui. "A fost o poveste spusa pentru presa, pentru publicitate", a zis mama Modorcea. "Nu este chiar asa..."



INVESTITIE DE 50.000 DE EURO

Castigatorul finalei nationale Eurovision, Mihai Traistariu , marturiseste ca a fost incurajat de Dan Manoliu, reprezentantul televiziunii publice, care i-a spus ca piesa "Tornero" are potential, dar ca trebuie regandit show-ul. Pentru pregatirea participarii Romaniei la Eurovision, TVR a alocat un buget de aproximativ 50.000 de euro. Melodia va fi reorchestrata, va avea un videoclip si i se va face o promovare europeana. Imaginea interpretului si a echipei de dansatori va fi prelucrata de stilisti platiti tot de TVR.



DUET CU LINDA VALORI

La finala nationala a Eurovisionului s-au legat si prietenii. Castigatorul Mihai Traistariu si preferata juriului, italianca Linda Valori, s-au imprietenit si au hotarat sa faca un duet. Cei doi artisti sunt convinsi ca or sa aiba un hit pe care Linda a promis sa-l promoveze in Italia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea