Social

#malformatii inima #EKG gratuit copii #malformatii cardiace congenitale

Malformatiile inimii, depistate gratuit pentru copii

 

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES lanseaza campania “Nicio zi fara joaca”, prin care ofera electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu varsta de pana la 12 ani.

“8 din 1.000 de nou nascuti din Europa se nasc cu o forma de malformatii cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu ingreuneaza o diagnosticare timpurie a acestei afectiuni. De aceea, Centrele de Excelenta Ares au initiat aceasta campanie pentru a descoperi malformatiile congenitale ale inimii, neidentificate pana in momentul testarii. Unele dintre aceste malformatii congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiograma). Ce este mai putin cunoscut la noi in tara este faptul ca malformatiile cardiace congenitale pot fi tratate si non-chirurgical, prin interventii minim invazive, disponibile la Centrele ARES”, spune dr Dan Deleanu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta ARES.

In februarie 2012, ARES a lansat prima sectie privata destinata Malformatiilor Cardiace Congenitale din Romania, condusa de dr. Dan Deleanu.

“Sunt foarte multe patologii care pot fi descoperite la copii printr-o investigatie atat de simpla si neinvaziva cum este electrocardiograma. In primul rand, pot fi descoperite patologiile congenitale precum defectul septal atrial, defectul septal ventricular, dar mai pot fi descoperite si afectiuni electrice ale cordului. Toate aceste afectiuni, descoperite intr-o faza incipienta, pot fi tratate minim invaziv, fara cicatrici, fara durere si cu o internare de doar 24 de ore. Pentru ca niciun copil sa nu amane joaca mai mult de o zi, invitam parintii sa realizeze gratuit o electrocardiograma copiilor lor"., a spus dr Oren Iancovici, medic cardiolog la Centrele ARES.

Campania “Nicio zi fara joaca” se deruleaza pe perioada nelimitata, incepand din data de 16 iunie 2015, in zilele de miercuri, de la ora 16:00 pana la ora 19:00. Pacientii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 12 ani pot beneficia de aceste teste la Centrele de Excelenta Ares, cu sediul pe: Strada Nicolae Caranfil, nr 85 A. Pentru programari: 031 9300, numar unic cu tarif normal.

Sursa foto: intermissions.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea