Social

#tigari marijuana # stire falsa #legalizarea marijuanei

Marlboro scoate pe piata tigarile din marijuana?

Phillip Morris, cel mai mare producator de tigari din SUA, ar fi anuntat ca doreste legalizarea marijuanei si ca in curand va incepe sa produca tigari de marijuana, care se vor comercializa sub marca "Marlboro M".

Tigarile de marijuana ar trebui puse in vanzare in magazinele autorizate din statele Colorado si Washington in mai putin de un an. Informatia aceasta a facut inconjurul Statelor Unite ale Americii la sfarsitul saptamanii trecute, fiind publicata pe Facebook de peste 1 milion de ori.

Informatiile, publicate initial de site-ul Abril Uno (o publicatie satirica de altfel), pareau sa fie cat se poate de veridice avand in vedere ca era citat un asa-zis oficial al companiei. Astfel, Serafin Norcik, "vicepresedinte al departamentului de marketing al companiei Phillip Morris", ar fi declarat intr-un interviu recent ca ideea de a comercializa marijuana a fost luata in considerare de mai mult timp, insa hotararea a fost luata odata cu legalizarea acestor substante in statele Colorado si Washington.

Norcik ar mai fi precizat ca, in vederea producerii acestor tigari, compania a contactat mai multi dealeri de droguri din Mexic si Paraguay pentru a crea o linie directa de distributie intre America de Nord si America de Sud. Pentru ca reclamele la tigari au fost interzise in SUA, compania Phillip Morris are un buget destul de mare pentru promovarea noului Malboro M, care se pare ca va fi scos pe piata la inceputul anului 2015. 

Informatiile par destul de veridice, daca excludem partea cu negocierile cu dealerii de droguri, astfel incat a fost preluata si comentata de nenumarati bloggeri si chiar mici site-uri de stiri de peste Ocean. Evident, este o stire falsa, lucru usor de observat din scrierea gresita a numelui companiei. De asemenea, oficialul Norcik este un personaj cat se poate de fictiv. In plus, la finalul articolului, dupa cum noteaza si examiner.com, exista o nota care precizeaza ca informatiile de pe Abril Uno sunt menite sa prezinte o realitate satirizata. 

Sursa foto: forum.grasscity.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea