Social

#aproba cerere evacuare #zona conflict #refuza plecarea #romanii gaza

Majoritatea romanilor care au primit autorizatie nu vor sa paraseasca Fasia Gaza

autoritatile israeliene au autorizat luni, incepand cu ora locala 6,30. ca 63 de cetateni romani si cu dubla cetatenie sa paraseasca Fasia Gaza prin punctul de frontiera Erez, dar majoritatea cetatenilor romani au decis sa nu faca acest demers acum, anunta MAE.

In urma demersurilor insistente ale Ministerului Afacerilor Externe si ale Ambasadei Romaniei la Tel Aviv, autoritatile israeliene au autorizat ca toti cei 63 de cetateni romani si cu dubla cetatenie (romana si palestiniana) care au solicitat sa paraseasca Fasia Gaza sa poata pleca prin punctul de frontiera Erez, in cursul zilei de luni, incepand cu ora locala 6.30, informeaza un comunica al ministerului Afacerilor Externe remis Ziare.com.

Personalul ambasadei a contactat, potrivit unui comunicat MAE, in timpul noptii de duminica toate familiile interesate pe care le-a informat despre posibilitatea de a parasi imediat Gaza, insa majoritatea cetatenilor romani au decis sa nu faca acest demers acum.

Actiunea a fost organizata in cooperare cu autoritatile diplomatice si militare israeliene si cu sprijinul Crucii Rosii palestiniene din Gaza care a pus la dispozitie autocare cu o capacitate de 200 de locuri pentru transportul de la Gaza City la Erez. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea