Social

#obiceiuri Mosii de toamna #Mosii de toamna #pomenirea mortilor

Maine sunt Mosii de toamna! Traditii si obiceiuri pe care sa le respecti

Sambata, 5 noiembrie, sunt Mosii de toamna, zi in care ortodocsii se roaga pentru cei morti, pentru ca au credinta ca prin rugaciunile lor, sufletul pentru care se roaga va ajunge la Judecata de apoi, intr-o stare mai buna decat aceea cu care s-a despartit de trup.

In aceasta zi se merge la biserica, se fac rugaciuni pentru cei care au trecut in nefiinta si se fac pomeni. Se impart celor saraci pachete cu mancare alaturi de o lumanare aprinsa sau chiar diverse obiecte materiale, in functie de fiecare regiune a tarii.

Coliva si vinul sunt nelipsite de la slujbe.

Tradiția spune ca, in urma acestor pomeniri, puterea divina il invredniceste pe cel care le implineste cu harul de care are nevoie si cu toate cele care ii sunt de folos.

Obiceiuri si traditii

Se spune ca cine respecta traditiile de mosii de toamna, va avea noroc si sanatate in lunile urmatoare. Ofrandele sunt de ajutor celor adormiti pentru iertarea pacatelor. Cei care au posibilitatea, este bine sa imparta si cate patru sau sase pachetele care sa contina si masline, asemanate de Hristos cu sufletul omului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea