Social

#profesori #elevi #teze unice #guvern #sindicate #acord #invatamant #educatie

Maine se dau tezele unice, sindicatele din invatamant au semnat acordul cu Guvernul

Greva din Educatie s-a incheiat. In urma discutiilor de astazi de la Guvern, intre reprezentantii Executivului si trimisii cadrelor didactice, toate cele patru federatii sindicale din invatamant au semnat acordul cu Guvernul.

In urma acestei decizii, elevii din clasele a saptea si a opta vor sustine maine teza unica pe care ar fi trebuit sa o sustina in urma cu doua zile. Conform declaratiilor oferite la iesirea de la discutii, acordul semnat de reprezentantii celor patru federatii sindicale din invatamant cu ministrii Educatiei, Finantelor si Muncii, prevede la primul punct faptul ca resursele alocate Educatiei dupa rectificare nu vor afecta veniturile salariale ale personalului din invatamant.

Potrivit reprezentantului Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, citat de Realitatea TV, acordul semnat astazi la Palatul Victoria prevede trei puncte esentiale: buget de 6 % din PIB pentru Educatie, si cea a descentralizarii. Seful FSLI a adaugat insa ca, din punctul de vedere al sindicalistilor, protestul este suspendat atata timp cat Guvernul se tine de cuvant.

Liderul federatiei sindicale Alma Mater a precizat dupa intalnirea cu membrii Guvernului ca in acord exista “doua termene limita: 30 iunie, cand o sa apara legea unica a salarizarii , prin care s-au obligat ca invatamantul sa fie in varful ierarhiei, si al doilea termen ar trebui sa fie la inceputul lui octombrie, cand o sa vedem cum stam cu finantarea pe baza universitatilor", a declarat Razvan Bobulescu pentru Realitatea TV.

Sindicalistii amenintasera cu declansarea grevei generale si cu boicotarea tezelor unice, care urmau sa fie sustinute de elevii din clasele a saptea si a opta in zilele de 5, 13 si 21 mai. Profesorii erau nemultumiti de faptul ca rectificarea bugetara a afectat bugetul dedicat Educatiei, lucru care ar fi putut duce chiar si la concedieri .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea