Social

#petre #jurnalul #editorial

Mai poate politica sa faca ceva pentru dreptate?

Luther spunea ca " minciuna e ca un bulgare de zapada ce se rostogoleste la vale: cu cit se rostogoleste mai mult cu atit creste mai mare". Aceste spuse mi-au venit imediat in minte cind am citit ca Adrian Bold, arhitect -sef al Bucurestiului sub primarii Lis, Basescu si Videanu, se declara "scirbit de sistem!". Doamne, nimic nou sub soare! Domnul Bold e scirbit de propriul sau sistem, iar domnul Basescu denunta fara sa clipeasca "sistemul ticalosit" pe care l-a nasit. Despre ce sistem e vorba? Sistemul in care noua clasa economica a bogatilor nu este in majoritatea ei produsul pietei libere, adica al initiativei si intreprinderii economice. Nu principiile concurentei, sanselor egale, talentului si riscului asumat pe piata au izbindit, ci clientii partidelor care au subordonat aparatul administrativ al institutiilor publice (al primariilor, ca un model atit de raspindit incit nu mai necesita exemplificari) propriilor lor interese de inavutire prin jaful banilor publici si al patrimoniului public. Jaful s-a extins si asupra proprietatilor detinute de mostenitori legali, blocati fara speranta de complicitatea mafiei din primarii cu cea din justitie.

Mai poate politica din Romania sa faca ceva pentru dreptate? Cetatenii, asa cum arata toate cercetarile de opinie, sint foarte sceptici. Ei mai reusesc uneori sa schimbe ceva prin vot, asa cum s-a vazut in alegerea lui Sorin Oprescu la Capitala, ca independent de partide. Politica poate insa impune transparenta, adica faptele si actele administratiilor sa fie la buna vedere si buna judecare .

 

Continurea in Jurnalul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea