Social

MAI nu mai vrea teristi

Viitorii absolventi de studii superioare care si-au dorit sa faca armata in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor vor fi nevoiti sa se reorienteze catre MApN pentru ca MAI a hotarit ieri sa renunte la incorporarea recrutilor din octombrie 2005 care au absolvit o facultate.
Potrivit unui comunicat al biroului de presa al MAI, decizia a avut la baza faptul ca atit calitativ, cit si cantitativ resursa de cadre in rezerva este suficienta. In plus, ea a fost determinata de lipsa resurselor bugetare necesare incorporarii recrutilor din aceasta categorie si derularii etapelor programului de profesionalizare a personalului militar, stiut fiind faptul ca militarii cu termen redus devin ofiteri in rezerva la terminarea stagiului.

Conform aceluiasi comunicat, absolventii institutiilor de invatamint superior care au depus cereri de efectuare a serviciului militar cu termen redus in unitatile MAI, respectiv ale Jandarmeriei si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, sint indemnati sa se adreseze centrelor militare zonale, judetene si de sector din raza lor de domiciliu.
CSAT stabileste numarul recrutilor

Situatia nu pare chiar atit de simpla deoarece MApN, de exemplu, care ar putea prelua cea mai mare parte dintre viitorii militari cu termen redus, are o cifra de incorporari pe anul 2005 stabilita prin hotarire a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Cifra de incorporari nu poate fi modificata de MApN, numai CSAT fiind in masura sa modifice aceasta cifra prin hotarire, ne-a declarat maiorul Daniel Anghel, de la biroul de presa al Ministerului Apararii Nationale.

Reprezentantii biroului de presa al MAI nu au putut preciza daca conducerea ministerului a facut demersurile necesare pe linga CSAT pentru a obtine aprobarile necesare acestor modificari ale cifrelor de incorporare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea