Social

#angajati relatii #relatii la birou

Mai mult de jumatate din angajatii romani au avut relatii la birou. Care au fost efectele

Un studiu recent, realizat de eJobs, arata ca 56% dintre romani au avut o relatie la birou, pentru doar 11% dintre ei aceasta fiind doar o aventura.

Cel mai des, relatiile la locul de munca se infiripa intre tineri cu varsta 18-25 de ani, unde 6 din 10 angajati au confirmat existenta unor astfel de relatii. Interesant este ca, si in cazul categoriei 25-55 de ani procentul este tot de 60%, arata sondajul efectuat la nivel national, in perioada 1-12 februarie 2017, pe un esantion de 1.242 de respondenti, cu varste curprinse intre 18 si 55 de ani.

In ceea ce priveste partenerul, 25% dintre respondenti spun ca au avut o relatie cu un coleg sau o colega, 12% - cu o persoana din exteriorul companiei, dar cu care a intrat in contact prin intermediul locului de munca. Relatiile angajatilor cu superiorii directi au fost confirmate de 19% dintre respondenti.

Mai mult, peste 6 din 10 respondenti au declarat ca erau singuri la acel moment. De partea cealalta, 18% au marturisit ca sunt deja intr-o relatie, in timp ce doua din 10 au recunoscut ca erau casatoriti.

In 25% dintre cazuri, aceste relatii incepute la locul de munca s-au concretizat in casatorii, ponderea cea mai ridicata fiind inregistrata in randul femeilor, cu aproape 30%, comparativ cu barbatii, doar 20%.

Acest tip de relatii afecteaza intr-o oarecae masura viata angajatilor: 17% au spus ca unul dintre parteneri a trebuit sa paraseasca compania in urmatorul an, 16%, au afirmat ca relatia de la locul de munca i-a ajutat sa se dedice si mai mult jobului. Doar 7% dintre respondenti au marturisit ca relatia de la locul de munca i-a ajutat sa avanseze in cariera.

Sursa foto: cosmopolitan.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea