Social

#romania #saracie #gfk

Mai mult de doua treimi dintre romani o duc mai prost ca in urma cu un an

In decembrie 2010 , mai mult de doua treimi dintre romani spuneau ca situatia financiara a familiei lor este mai dificila decat in urma cu 12 luni, arata un Barometru de Incredere a Consumatorului realizat de GfK pentru Comisia Europeana.

In ultimii 10 ani, 2010 a fost anul in care romanii au fost cei mai pesimisti, potrivit studiului.

In timp ce doua treimi dintre romani spuneau ca au o situatie financiara mai dificila ca in urma cu un an, doar 6% dintre repondentii studiului spuneau ca o duc mai bine.

Peste jumatate dintre romanii intervievati pentru Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de GfK cred ca perspectivele financiare se vor inrautati in perioada urmatoare. Doar 15% sunt optimisti.

87% dintre cei romanii chestionati cred ca economia s-a aflat in regres fata de 2009, in timp ce numai 1,5% spun ca situatia s-a imbunatati.

"Mai multi romani decat in decembrie 2009 estimeaza o crestere de preturi in 2011 - 72% fata de doua treimi care credeau acest lucru in urma cu un an. Si referitor la inflatia pe anul trecut, cu 10% mai multi concetateni decat in decembrie 2009 constata in ultima luna din 2010 ca preturile au fost mai ridicate fata de anul anterior", se arata in studiul citat de Realitatea.net.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1000 de persoane si este considerat reprezentativ pentru populatia Romaniei in varsta de 15 ani si peste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea