Social

#renault #proces #sinucidere

Mai bine mort decat in Romania: sinucidere si proces la Renault

Compania Renault este acuzata intr-un proces intentat de sotia unui angajat francez care s-a sinucis in 2006. Femeia sustine ca sotul ei a fost impins la gestul extrem de stresul de la locul de munca si de faptul ca urma sa fie obligat sa se mute in Romania pentru un an si jumatate.

Inginerul nu ar mai fi rezistat ritmului de munca impus de compania franceza si si-ar fi pierdut locul de munca daca nu accepta detasarea in Romania, la uzina de la Mioveni.

Vaduva lui Antonio S. cere daune simbolice de 1 Euro in procesul in care acuza firma producatoare de masini de "greseala impardonabila", informeaza Realitatea.net.

Femeia ar putea castiga procesul, in conditiile in care a obtinut in prealabil de la un tribunal recunoasterea faptului ca sinuciderea sotului ei a fost un accident de munca.

Daca se dovedeste ca stresul de la locul de munca poate cauza boli psihice , acest lucru ar costa scump marile companii, a explicat reprezentantul unei uniuni sindicale din Franta.

Problema stresului de la locul de munca in Franta a fost adusa in atentia presei in ultimii doi ani, datorita celor 25 de angajati ai companiei France-Telecom care s-au sinucis.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea