Social

# declaratia 200 #declarare venituri #administratia financiara #venituri #profesii liberale

Mai ai doar o saptamana sa iti declari veniturile. Iata ce patesti dupa!

Daca ai obtinut, anul trecut, venituri din activitati independente, mai ai la dispozitie doar cateva zile, adica pana pe 25 mai, pentru a depune declaratia de venit la administratia financiara de care apartii. Cine depaseste termenul-limita va fi sanctionat cu amenzi cuprinse intre 50 si 500 de lei.

Declaratia 200 trebuie depusa de persoanele fizice care au realizat, in 2014, venituri din activitati independente, din chirii, din activitati agricole, din silvicultura si piscicultura, din vanzarea de actiuni sau din vanzarea-cumpararea de valuta, precum si de catre persoanele fizice autorizate si de catre profesiile liberale: avocati, notari, medici, auditori financiari, consultanti fiscali, contabili, arhitecti etc.

Tot pana pe 25 mai trebuie sa declare la Fisc sumele realizate anul trecut persoanele care au obtinut, in strainatate, venituri din: profesii liberale, drepturi de autor, chirii, dividende dobanzi, premii si jocuri de noroc, vanzarea de actiuni, investitii, pensii si alte venituri, scrie adevarul.ro.

Data de 25 mai este si termenul-limita si pentru donarea unui procent de 2% din impozitul pe venit unei organizatii neguvernamentale nonprofit, unei unitati de cult sau pentru burse private.

Sursa foto: ovidiuilea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea