Social

#legea salarizarii unice #magistrati #csm

Magistratii, cei mai favorizati de Legea salarizarii, continua protestele

In ciuda recomandarii sefilor CSM catre magistrati de a renunta la proteste, magistratii refuza sa reia activitatea in salile de judecata.

Magistratii si-au castigat toate sporurile salariale prin proteste si au devenit cea mai favorizata categorie de bugetari din formula actuala a noii Legi a salarizarii unice. Cu toate acestea, multi judecatori nu sunt multumiti si vor continua protestele.

Dupa ce vicepresedintele CSM, Bogdan Licu , a spus in timpul unei sedinte ca ar trebui sa suspende protestele, pentru ca au aparut "idei extremiste" la adresa magistratilor, in randul romanilor. Reprezentantii asociatiilor profesionale i-au raspuns ca poate sa-si dea demisia daca se opune protestelor.

In urma negocierilor cu Executivul, magistratii au obtinut toate sporurile din mai 2009. Sporurile din noua Lege a salarizarii ajung, cumulat, la 50% din salariul cu baza, in timp ce Guvernul a stabilit ca acestea nu pot depasi 30% pentru nici o categorie de bugetari.

Magistratii Judecatoriilor Sectorului 5 si 2 vor continua insa protestele si au solicitat premierului Emil Boc demiterea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu .

"Mai mult nu se poate obtine", a spus ministrul, citat de Realitatea.net.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea