Social

#mandat de perchezitie #politie #judecator

Magistratii blocheaza mandatele de perchezitie

Ministrul de Interne lanseaza un nou semnal de alarma in legatura cu greva magistratilor. Oficialul spune ca protestul acestora blocheaza actiunile politiei, uneori foarte grav. Un exemplu in acest sens este neacordarea unor mandate de perchezitie sau de arestare in cadrul unor anchete foarte importante.

De la inceputul lunii septembrie politistii din toata tara au declansat o actiune care avea drept scop reducerea activitatii de criminalitate organizata. Operatiunea “Tunetul” se impiedica insa in erori de procedura judiciara, cauzate de masurile pe care le aplica magistratii in lupta cu statul.

Protestul magistratilor blocheaza actiunile politiei, iar in fiecare judet exista in medie cate 20 de mandate intarziate sau refuzate de magistratii aflati in greva. "Ceea ce se vede pe ecranul televizorului este ca cineva incerca sa sparga o casa de schimb valutar , uneori chiar reuseste si nu este trimis dupa gratii. Ori ne este foarte greu sa explicam de ce, cand probatoriul nu il poti desfasura pentru ca nu exista acestea mandate de perchezitie absolut necesare. Asta in unele cazuri, in altele vorbim inclusiv despre mandate de arestare", a declarat ministrul Dan Nica, citat de Realitatea.net.

In ultimee saptamani, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu , s-a aflat in discutii cu reprezentantii judecatorilor si procurorilor pentru rezolvarea grevei initiate de acestia. Nu a aparut insa nici o solutie, iar avertismentele lansate la inceputul grevei magistratilor, referitoare la probleme intampinate de anchetele in desfasurare se dovedesc intemeiate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea