Social

#alimente #preturi #magazin

Magazinele nu vor sa afiseze pretul producatorului pe alimente

Comerciantii resping ideea ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara , de a scrie doua preturi pe eticheta alimentelor.

Dupa ce ministrul Agriculturii a propus afisarea a doua preturi pe alimente - pretul producatorului si pretul care include adaosul comercial - comerciantii sustin ca aceasta idee este imposibil de pus in practica.

In conditiile in care laptele este vandut de fermier cu 1 - 1,5 lei pe litru dar ajunge in magazine la un pret peste 4 lei, ministrul Agriculturii vrea afisarea pretului producatorului pe toate produsele si renuntarea la taxa de raft.

"Una este sa ai un produs in fata ochilor si alta este sa il ai langa un extinctor, intr-un colt", a explicat pentru Realitatea.net vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, Delia Nica.

Comerciantii spun ca afisarea pretului producatorului pe alimente ar distruge concurenta .

"Sigur nu este un lucru care se poate aplica. Nu toata lumea trebuie sa aiba acces la aceste preturi. De asta anchetele Consiliului concurentei sunt confidentiale. Inseamna ca n-am mai avea concurenta", a explicat Delia Nica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea