Social

#mae #india #romani rapiti #celula de criza

MAE a instituit o celula de criza in cazul romanilor rapiti in India

Ministerul Afacerilor Externe a constituit o celula de criza in cazul celor doi cetateni romani despre care s-a afirmat ca ar fi fost rapiti in India. Robert Cazanciuc, secretarul MAE, a declarat ca joi, 1 noiembrie, o firma a alertat Ambasada Romaniei din New Delhi in legatura cu retinerea a doi angajati ai sai, cetateni romani, de catre autoritatile de control dintr-un aeroport din sudul Indiei.

Oficialul MAE a mai povestit ca ambasada a verificat informatiile si a stabilit ca nu sunt adevarate. In cursul aceleiasi zile, firma respectiva a contactat din nou Ambasada Romana din India, afirmand ca cei doi angajati au fost retinuti de "persoane fizice", din cauza unor "neintelegeri de ordin comercial".

Ambasada a informat MAE, iar ministrul Afacerilor Externe a dispus constituirea unei celule de criza la departamentul consular. In cursul zilei de vineri, a fost invitata la sediul MAE o delegatie a misiunii diplomatice a Indiei la Bucuresti pentru a oferi sprijin si clarificari.

Sursa foto: tripadvisor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea