Social

Macedonia dupa summit-ul nato

Prima consecinta a refuzului invitarii Macedoniei spre a deveni membru NATO s-a produs: caderea guvernului si organizarea de alegeri anticipate . Desi, aparent, demisia cabinetului Gruevski este un act de onoare, constind in asumarea raspunderii pentru durerosul esec suferit la Summit-ul de la Bucuresti, in realitate ea reprezinta incercarea de a valorifica cresterea paradoxala de popularitate obtinuta de premier.

Departe de a fi tinta acuzatiilor si a frustrarii publice, acesta este privit ca un erou care s-a tinut tare in fata santajului extern si a protestat cu demnitate impotriva deciziei nedrepte si "tradarii" Aliantei Atlantice. Pe un atare fundal electoratul de dreapta este inclinat sa uite reprosurile legate de liberalizarea regimului vizelor cu Albania sau de complezenta fata de autodeterminarea Kosovo; subiecte susceptibile a fi contribuit doar la cresterea popularitatii partidelor albaneze.

 

Continuarea in Jurnalul National         


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea