Social

Macedonenii sunt chemati astazi la urne pentru alegeri legislative anticipate

Peste 1,7 milioane de macedoneni sunt asteptati astazi la urne sa isi desemneze cei 120 de deputati. Alegerile legislative anticipate au fost convocate de premierul in exercitiu Nikola Gruevski, dupa esecul de la Bucuresti, cand Macedonia nu a fost invitata sa adere la NATO.

Partidul lui Gruevski, creditat cu peste 30 la suta din intentiile de vot, spera sa obtina majoritatea parlamentara, necesara pentru a duce la bun sfarsit reformele cerute de Bruxelles. Macedonia a primit in 2005 statutul de tara candidata pentru aderarea la Uniunea Europeana.

Integrarea este vazuta ca factorul crucial pentru redresarea economiei Macedoniei afectata de o rata a somajului ingrijoratoare, ce depaseste 30 de procente. O alta problema cu care se va confrunta viitorul guvern de la Skopje, va fi disputa cu Grecia privind denumirea tarii.

Conflictul a impiedicat aderarea Macedoniei la NATO, la Summi-ul Aliantei din luna aprilie. In ceea ce priveste campania, aceasta a fost dominata de incidente violente, in special in vestul tarii unde populatia este majoritar albaneza.

Inaintea scrutinului de azi ministerul de Interne a anuntat masuri sporite de securitate, in timp ce presedintele branko crvenkovski a lansat la randul sau un apel la calm.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea