Social

#luptator isis #isis #atacuri teroriste #romania #bucuresti

Luptator ISIS, prins de autoritati in timp ce se indrepta spre Bucuresti

Un luptator ISIS in varsat de 19 ani a fost retinut de politia britanica in timp ce incerca sa ajunga cu un avion din localitatea Stansted, Marea Briatnie, in Bucuresti. Acesta avea un bilet doar dus.

Oamenii legii au descoperit ca acesta avea la el "un ghid explicit de lupta in numele Daesh"(n.r.- este echivalentul arab al acronimului in limba engleza ISIS), cotiere si genunchiere, un incarcator solar, o trusa de prim ajutor, impreuna cu doua perechi de ochelari, ochelari de inot, sampon si o masina de tuns barba si o harta a Turciei si urma sa se alature gruparii jihadiste Stat Islamic.

Politistii au mai descoperit si o agenda in care erau scrise cateva pagini in limba araba, iar cu ajutorul unui translator, s-a descoperit ca pe una din pagini era scris si juramantul de credinta pentru liderul ISIS, potrivit libertatea.ro.

"Jur credinta comandantului credinciosilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace si binecuvantare acestuia!", a scris acesta.

De asemenea, in urma perchezitiilor efectuate de autoritati in locuinta acestuia, politistii au gasit mai multe elemente care indicau dorinta barbatului de a se alatura teroristilor: o lista cu locuri de munca in cadrul ISIS (asistent, bucatar, mecanic, profesor, antrenor de fitness) si instructiuni pentru construirea unei bombe. In laptop, tanarul avea inregistrari video macabre cu executiile ISIS, o lista de echipamente recomandate de jihadisti, un folder numit "Sacrificiu de sine" si cartea 'Hijrah to Islamic State', un material care furniza informatii detaliate despre aderarea la ISIS.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea