Social

#prognoza #anm #canicula #vara #ploi #caldura

Lunile iunie si iulie vor fi caniculare si cu ploi putine

Torida si secetoasa, cu nopti tropicale si zile caniculare – asa se anunta aceasta vara. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca in urmatoarele trei luni, vremea va fi calda, uneori extrem de calda si saraca in precipitatii .

In luna mai temperaturile se vor situa in valorile normale, cu minime spre 0 grade si maxime ce pot depasi 30 de grade. Ploile vor fi prezente in intreaga tara, astfel ca norma de precipitatii va fi realizata pentru aceasta luna, pe alocuri fiind chiar depasita, mai ales in sud. Conform ANM, ploile “vor veni sub forma de averse insotite de descarcari electrice , grindina si intensificari ale vantului, uneori chiar cu aspect de vijelie ”.

Pentru lunile iunie si iulie, estimarile nu mai sunt insa la fel de optimiste. Temperaturile vor creste si vor fi mai mari decat valorile normale ale perioadei, cu zile caniculare, cu peste 35 de grade si, pe alocuri, nopti tropicale.

Ploile vor fi mai putine si in cantitati mai mici si vor veni sub forma de averse, insotite de fenomene electrice, de vant cu aspect de vijelie si grindina. Singura zona unde cantitatea de apa cazuta va fi peste limitele normale este sud vestul tarii, acolo unde ANM prognozeaza cantitati de apa de peste 60-80 de litri pe metru patrat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea