Social

#bac #sesiune #examene

Luni incepe examenul de Bacalaureat - sesiunea august

A mai ramas doar o zi pana cand absolventii de liceu vor sustine cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Elevii care nu au promovat examenul de Bacalureat in sesiunea din iunie mai au inca o sansa sa obtina diploma anul acesta. Candidatii din Bucuresti vor avea, insa surprize: in centrele de examen sunt amplasate camere de supraveghere, astfel incat nici un elev sa nu mai poata copia in timpul examenului.

Din cele 20 de centre de examen bucurestene, 14 au camere de supraveghere pe holuri, iar alte doua chiar si in clase.

Inspectorii scolari sustin ca o parte dintre candidati isi ascundeau fituicile in toalete sau pe holuri, iar cu aceste camere de supraveghere elevii ar putea fi prinsi. Anul viitor, Inspectoratul Scolar Bucuresti va achizitiona sisteme de supraveghere pentru toate centrele de examen, care vor fi permanente. Administratorii scolilor sustin ca sistemele sunt utile pe tot parcursul anului scolar.

Pentru sesiunea august - septembrie 2008, s-au inscris 54.982 de elevi, din care 1.519 vor sustine probe in limba materna. Candidatii din aceasta sesiune au fost repartizati in 157 centre de examen. Lucrarile acestora la probele scrise vor fi evaluate in 59 de centre regionale.

Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) a elaborat si publicat pe site-ul //www.subiecte2008.edu.ro/, modele de subiecte pentru probele orale la urmatoarele discipline: limba engleza, limba franceza, limba germana moderna, limba si literatura germana materna, limba si literatura croata, limba si literatura italiana, limba si literatura maghiara, limba si literatura romana, limba si literatura slovaca - profil real si uman, limba si literatura spaniola, limba si literatura turca materna - profil teologic si pedagogic, limba si literatura turca moderna, limba si literatura bulgarã - profil uman, limba si literatura sarba - profil real si uman, limba si literatura ucraineana, limba rusa si limba rusa pentru minoritati.

REALITATEA.NET va prezinta calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea august.Sesiunea a doua de Bacalaureat incepe luni, 18 august, cu primul examen oral la Limba si Literatura Romana. Elevii care au studiat, in liceu, Limba si Literatura Materna sustin, pe 19 august, proba orala la aceasta specialitate. Ultima proba orala va fi sustinuta, pe 20 august, la Limba si Literatura Moderna.

Cei care promoveaza examenele orale, se pot prezenta, pe 21 august, la prima proba scrisa, cea la Limba si Literatura Romana. Elevii care au studiat, in liceu, in Limba Materna, vor sustine, pe 22 august, proba scrisa pentru specialitatea Limba si Literatura Materna.

Pe 25 august, elevii vor sustine prima proba obligatorie a profilului, in scris, iar, pe 26 august, o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, in scris sau practic.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat va avea loc pe 27 august si va fi sustinuta la una din disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, in scris sau practic.

Notele obtinute de elevi la toate probele examenului de Bacalaureat, precum si nota finala vor fi afisate pe 29 august. In aceeasi zi, intre orele 16,00 – 20,00, cei nemultumiti de notele obtinute, pot depune contestatii, urmand ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat – sesiunea august sa fie afisate pe 1 septembrie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea