Social

#luna #cercetari #vechime luna #varsta luna

Luna, mai tanara cu 100 de milioane de ani decat se credea

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii evolueaza si cercetarile oamenilor de stiinta. Astfel ca, potrivit unui studiu recent, cercetatorii americani au aflat ca Luna ar fi mult mai tanara decat se credea.

Se pare ca Luna are cu 100 de milioane de ani mai putin, adica 4,55 miliarde de ani. Teoria formarii acestui corp ceresc, acceptata pana in prezent, era aceea ca aceasta a aparut in momentul in care o planeta necunoscuta s-a lovit de Pamant, acum 4,56 miliarde de ani, la scurt timp dupa formarea sistemului solar.

Cercetatorii sustin ca, la inceput, Luna adapostea un ocean de roca topita, a carui datare indica aparitia acestui corp ceresc acum 4,360 de miliarde de ani, potrivit lui Richard Carlson, cercetator la Carnegie Institution for Science din Washington, D.C (SUA), care a prezentat noile descoperiri în cadrul unei intalniri a Royal Society, in Regatul Unit.

Oamenii de stiinta sustin ca aceste noi informatii sunt extrem de importante si ar putea ajuta la o mai buna intelegere a primilor ani de existenta ai Pamantului si ai Lunii.

Sursa foto: tecuentohasta6.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea