Social

Lumea teatrului se muta, pentru sapte zile, la Iasi

Fundatia culturala "Timpul" organizeaza, in perioada 19-25 mai, la Iasi, Festivalul International de Teatru, eveniment in cadrul caruia vor fi puse in scena la institutiile culturale iesene 21 de reprezentatii, transmite corespondentul NewsIn.

Festivalul debuteaza in aceasta seara, la Ateneul Tatarasi, cu spectacolul "Amor Venetian", organizat de Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si va continua la Teatrul "Luceafarul" cu o productie UNITER "Dialoguri si fantezii in jazz", cu participarea lui Ion Caramitru si Johnny Raducanu. Ulterior, la Casa de Cultura a Studentilor , Teatrul National "I.L.Caragiale" Bucuresti va pune in scena "Sanziana si Pepelea", din distributie facand parte si actorul Mircea Albulescu.

"Prin acest festival, Iasul revine pe scena culturala importanta a tarii. Fata de anul trecut, cand s-a desfasurat prima editie la care au participat 11 trupe, anul acesta sunt 21 de trupe, din care doua de la Moscova", a declarat directorul festivalului, Adi Afteni. Potrivit acestuia, din distributia celor 21 de spectacole vor face parte actori ca Marcel Iures, Mircea Albulescu, Mircea Diaconu, Ion Caramitru, Florin Piersic jr ., Alexandru Repan, Adriana Trandafir , Teo Corban sau Alexey Zuev.

La cea de-a II-a editie au fost invitate si trupe de studenti de la universitatile de profil din Cluj, Chisinau, Iasi, Bucuresti, Tg. Mures si Craiova care vor pune in scena sase spectacole. Restul reprezentatiilor vor fi jucate de trupe ale teatrelor din Oradea, Botosani, Iasi, Craiova, Bucuresti si Moscova.

Din capitala Federatiei Ruse, vor veni la Iasi doua trupe ale Teatrului "ApARTe", care vor pune in scena spectacolele "Dupa caderea cortinei" si "Sotia lui Sakhalin".

Programul festivalului mai cuprinde reprezentatiile "Dragostea dureaza trei ani", "Zaruri si carti", " Cerere in Casatorie ", "Varatiuni enigmatice", "A doua nouasprezecea noapte", "Comedie pe intuneric", "Canta maica-mea in far", "Povesti de familie", " Visul unei nopti de vara ", "Nevasta lui Hans sau Ce sa caute un inger in orasul asta", "Mistretul cu coltii de argint", "Capra sau Cine e Sylvia" si "Fantomele Madridului".

Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala "Timpul" cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si autoritatilor locale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea