Social

#a murit Bogdan Musatescu #Bogdan Musatescu #doliu #actor #teatru

Lumea teatrului in doliu. Ne-a mai parasit un mare actor

2017 incepe cu vesti triste. Inca un actor s-a stins, lumea teatrului fiind in doliu. Actorul Bogdan Musatescu s-a stins la varsta de 75 de ani.

Bogdan Musatescu sau Bobi, cum ii spuneau apropiatii, a jucat pe scena Teatrului National Bucuresti, in aproape 50 de piese. In plus, a fost sistent de regie si a avut roluri in teatrul radiofonic, dar si in spectacole de televiziune.

Conform biografiei prezentata pe site-ul Teatrului National, primul rol al lui Bogdan Musatescu a fost Pajul, din spectacolul "Maria Stuart" de Friedrich Schiller, in regia Miron Nicolescu, in anul 1964, urmat de roluri in spectacole semnate de Sica Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonta, Victor Ioan Frunza, Felix Alexa. El a mai avut si alte roluri in teatru radiofonic si in televiziune. A fost, de asemenea, asistent de regie, in 1983, la spectacole regizate de Grigore Gonta si Mihai Berechet.

Bogdan Musatescu, fiul dramaturgului si umoristului Tudor Musatescu, va fi inmormantat joi. Trupul neinsufletit al artistului este depus la capela Cimitirului Bellu din Capitala.

Surse foto: tnb.ro, gazetanord-vest.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea