Social

# prelungire stare de alerta #stare de alerta #ludovic orban

Ludovic Orban: "Pregatim prelungirea starii de alerta"

Ludovic Orban a anuntat ca se pregateste prelungirea starii de alerta. Guvernul Romaniei prelungeste hotararea privind prelungirea starii de alerta. Cu toate acestea, potrivit premierului momentan nu se doreste luarea de noi restrctii.

 

"Stiti foarte bine ca starea de alerta se instituie pe 30 de zile si se prelungeste printr-o hotarare de guvern pentru o perioada de maxim 30 de zile. Pregatim hotararea de guvern pentru prelungirea starii de alerta. In ceea ce ne priveste, nu ne dorim sa luam alte masuri care sa instituie alte restrictii. Vrem ca situatia sa evolueze in bine, ca numarul de infectari sa scada si, treptat, pe masura ce scade numarul de infectari, sa revenim treptat, treptat la o activitate cat mai aproape de normal", a afirmat Orban dupa ce a participat in plenul Camerei Deputatilor.

Intrebat despre posibila carantinare a Capitalei, premierul a explicat ca nu se doreste sa se ajunga la acest nivel si ca totul depinde doar de evolutia situatiei actuale.

 "In ceea ce priveste decizia de carantinare a unor mari orase sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru ca sunt extrem de multe considerente legate de carantina.

Noi nu ne dorim sa ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stavili cresterea numarului de cazuri. De altfel, in Bucuresti a existat o tendinta ascendenta, dar o tendinta ascendenta care nu s-a incadrat in specificul marilor metropole din alte tari europene, unde progresia a fost mai degraba geometrica.

 Este o decizie care se ia de specialisti in sanatate publica, de epidemiologi, de infectionisti si nu ma hazardez eu sa dau o data", a spus Victor Orban, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea