Social

#lucrari cale ferata #bucuresti constanta #sistate

Lucrarile la calea ferata Bucuresti - Constanta, sistate

Lucrarile la calea ferata Bucuresti - Constanta au fost sistate pe 27 ianuarie de catre constructor din cauza restantelor la plata pe care le are Ministerul Transporturilor , potrivit informatiilor transmise de minister.

Lucrarile de reabilitare a tronsoanelor Bucuresti Nord - Baneasa si Fetesti - Constanta au fost suspendate de constructor (asociatia de firme Swietelsky - Wiebe - Takenaka) in conditiile in care in decembrie 2008 minsterul inca mai datora firmelor 8 milioane de euro, ceea ce inseamna aproximativ 4 % din suma totala a contractului, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Constructorul a efectuat pana in prezent lucrari in valoare de 209 milioane de euro. Proiectul este finantat integral de la bugetul de stat , iar "limitarile existente in bugetul anului 2008 alocat acestui proiect au facut imposibila efectuarea tuturor platilor cuvenite transportatorului", se arata in comunicat.

Ministerul anunta ca CFR a efectuat toate demersurile necesare pentru asigurarea finantarii de la bugetul de stat atat a restantelor la plata, cat si a lucrarilor pe 2009, si daca prin bugetul din 2009 permite, lucrarile se vor finaliza in vara acestui an.

Lucrarile, gata pana in vara lui 2009 daca sunt bani

"Daca prin bugetul de stat pe anul 2009 se va asigura finantarea corespunzatoare, inclusiv finantarea cat mai curand posibil a restantelor din 2008, lucrarile la acest lot se vor finaliza in vara acestui an", mai anunta Ministerul Transporturilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea