Social

Lucrari de mintuiala la Lia Manoliu

Federatia de atletism sustine ca firma austriaca vrea sa impuna o pista ieftina, dupa ce a facut greseli la spatiul destinat gropii de nisip si al concursului de triplusalt.

Lucrarile la Complexul Sportiv National Lia Manoliu sint departe de a fi incheiate. Daca suprafata care imbraca terenul de fotbal este cea mai moderna, pentru lucrarile de la atletism se cauta solutii ieftine, ceea ce ii nemultumeste pe oficialii FRA. Federatia Romana de Atletism, care este doar beneficiara a contractului incheiat intre Agentia Nationala pentru Sport si firma austriaca de constructii Swietelsky, a solicitat ca pista sa fie Mondo. Este un material de concurs pus pe aproape toate stadioanele, inclusiv pe cel pe care se va disputa Olimpiada de la Beijing. Este adevarat ca solutia este mai costisitoare cu 225.000 de euro, dar daca vrem ca, pe viitor, sa organizam aici o competitie mare, trebuie sa facem lucruri de calitate, a declarat presedintele FRA, Ilie Floroiu. In schimb, constructorul se opune. Am inteles ca ei vroiau sa aduca o firma, Konica sau cam asa ceva, care sa toarne pista. Noi nu am fost de acord. Vrem Mondo sau, in caz extrem, politan, a mai spus Floroiu.

Greseli la sectoare

Mai mult, oficialii forului de atletism considera ca firma care s-a ocupat de lucrarile la pista a demonstrat neprofesionalism. Desi afirma ca sint specialisti, sectoarele sint puse aiurea. Cind ai spatiu, te poti duce cu groapa de sarituri mai spre gard, pentru ca nisipul sa nu sara pe pista de alergare. De asemenea, sint probleme si la triplusalt, unde a fost amplasat un prag ce creste riscul accidentarilor, afirma Ilie Floroiu. In cazul in care fra nu va da unda verde pentru lucrari, firma austriaca nu va primi nici un ban din partea ANS. Nu le vom face plata, daca sectoarele nu vor fi asa cum doresc cei de la federatia de atletism. , a declarat directorul general al CSN Lia Manoliu, Constantin Miclea.

Se cauta bani

Daca vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, crede ca firma Swietelsky va monta suprafata ceruta de federatia de atletism, asa cum e prevazut in contract, presedintele CSN Lia Manoliu considera ca, momentan, nu exista bani pentru acest material. Guvernul a alocat o anumita suma, pe care am depasi-o in cazul in care punem Mondo. Oricum, conditiile atmosferice nu ne mai permit sa continuam lucrarile, pina in primavara. Astfel ca, class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/poate" title="poate">poate aceasta va fi sansa noastra si vom mai primi bani. Pe 12 decembrie, cind va sosi la Bucuresti si reprezentantul firmei austriece, ne vom intilni cu totii - ANS, MLPAT - si vom vedea ce e de facut. Vom face o hirtie si catre guvern, pentru suplimentarea fondurilor, a mai spus Miclea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea